Hundkurser – nyttigt och roligt

Våra kurser hålls av vår mångsidiga hundinstruktör Tove utbildad hos Hundens Hus. Tove är även utbildad instruktör i Nose Work, Rallylydnad, Hoopers och Agility via Hundelska, Heddans hundcenter, Svenska Hoopersklubben och Royal dog education.

  • Nose Work grundkurs

I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, luktsinnet. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. På grundkursen går vi igenom vad Nose Work är, vilka moment och dofter vi använder, hur vi lär in en doft samt praktiskt introduktion och träning i momenten behållarsök och inomhussök. Det är en rolig aktivitet för både 2 och 4-benta och alla hundar kan träna Nose Work! Det krävs inga förkunskaper och hundar från 6 mån och uppåt är välkomna (ej löptikar).

Datum: måndagar 10, 17 och 24 juni
Tid: 14.00-15.30
Plats: Årstaliden (utomhus), Årsta
Antal deltagare: 3-6 ekipage
Pris: 1 850 kr

  • Nose Work fortsättning/träningsgrupp

För er som gått grundkurs och/eller fortsättningskurs i Nose Work och vill träffas och träna vidare i grupp. Träningstillfällena bjuder på lagom utmanande sök och det finns självklart möjlighet att komma med egna önskemål på träningen.

Datum: onsdagar 12, 19 och 26 juni
Tid: 18.00-19.30
Plats: Olika platser (utomhus), Årsta
Antal deltagare: 3-6 ekipage
Pris: 1 250 kr

  • Rallylydnad grundkurs

Vill du öka kontakt och samarbete dig och din hund emellan? Letar du efter nästa nivå på ”vardagslydnad”? Då ska ni testa på denna fantastiskt roliga träning! Sporten går ut på att hund och förare tar sig igenom en bana med olika moment (skyltar). På kursen går vi igenom vad Rally är, vilka moment som ingår i nybörjarklass samt övar praktiskt på enskilda moment och enklare banor. Det krävs inga specifika förkunskaper, men det är en fördel om hunden kan grundlydnad (gå vid sidan, sitt, ligg och stanna). Hundar från 6 mån och uppåt är välkomna (ej löptikar).

Datum: Inget datum satt – välkommen med intresseanmälan eller för att boka privatträning!
Tid:
Plats:
Antal deltagare: 4-6 ekipage
Pris: 2 350 kr

  • Rallylydnad fortsättning/träningsgrupp

För er som gått grundkurs och/eller fortsättningskurs i Rallylydnad och vill träffas och träna vidare i grupp. Träningstillfällena bjuder på lagom utmanande övningar och kombinationer och det finns självklart möjlighet att komma med egna önskemål på träningen.

Datum: måndagar 3, 10 och 24 juni
Tid: 18.00-19.30
Plats: Årstaliden (utomhus), Årsta
Antal deltagare: 3-6 ekipage
Pris: 1250 kr

  • Hoopers grundkurs 

Testa på denna nya, roliga och fartfyllda träning! Hoopers är sport där hunden ska ta sig igenom en bana med hinder medan föraren står (relativt) stilla och dirigerar hunden. Under kursen går vi igenom hindren hoops (bågar), tunnel, tunna och staket samt enklare kombinationer. Hoopers passar alla hundar och belastar inte kroppen då banan inte innehåller några hopp eller snäva svängar. Ingen förkunskap krävs, och alla hundar över 6 månader är välkomna (ej löptikar).

Datum: Inget datum satt – välkommen med intresseanmälan eller för att boka privatträning!
Tid:
Plats:
Antal deltagare: 4-6 ekipage
Pris: 2 350 kr

  • Hoopers fortsättning/träningsgrupp

För er som gått grundkurs och/eller fortsättningskurs i Hoopers och vill träffas och träna vidare i grupp. Träningstillfällena bjuder på färdigt uppställda banor med lagom utmanande kombinationer, och det finns självklart möjlighet att komma med egna önskemål på träningen samt att få feedback.

Datum: Träningen bokas utefter önskemål – välkommen med intresseanmälan eller för att boka privatträning!
Tid:
Plats:
Antal deltagare: 4-6 ekipage
Pris: 450 kr per pass alternativt 1250 kr för 3 pass

  • Nyhet! Agility grundkurs 

Kurs/er kommer under 2024 – håll utkik!

Datum: Inget datum satt – välkommen med intresseanmälan eller för att boka privatträning!
Tid:
Plats:
Antal deltagare: 4-6 ekipage
Pris: 2 350 kr

Önskar du hellre önskat träna privat för individuell guidning i valfri sport går det bra att boka privatträning – se flik privatträning för mer information. Det finns också möjlighet att hyra in mig som instruktör för träningsgrupp (liten som stor) i valfritt ämne och plats. Kontakta mig för mer information och förslag på upplägg!

Bokningsinformation

Bokning och/eller mer info sker via tove@siggenfriends.se eller på 076-190 03 83. Berätta kort om dig och din hund, kontaktinformation samt eventuella förkunskaper och önskemål. Alla priser är inklusive moms. Anmälan är bindande och eventuell avbokning sker senast 4 veckor innan kursstart. Blir en kurs mot förmodan inte bokad till minsta antal deltagare kan den komma att ställas in. Detta meddelas senast 2 veckor innan start. Varmt välkomna!