Hundkurser

Hundkurser – nyttigt och roligt

Våra kurser hålls av vår positiva hundinstruktör, Nose Work instruktör och Rallylydnadsinstruktör Tove, utbildad via Hundens Hus, Hundelska och Lerkulans Hundcenter

  • Vardagslydnad minikurs

Under två temapass går vi går igenom grunderna i vardagslydnad; kontakt och följsamhet, inkallning och stadga/stanna. Vi använder en lekfull inlärningsmetodik och övningarna kan enkelt appliceras i vardagen. Ingen förkunskap krävs, och alla hundar över 6 månader är välkomna (ej löptikar)

Datum: Inget nytt datum satt
Tid:
Plats:
Antal deltagare:
Pris:

  • Adoptionshunden – vardagslydnad och nosarbete

Denna kurs riktad till dig/er som adopterat en omplaceringshund. I sällskap av likasinnade erbjuds en kurs med högt i tak där alla adoptivvovvar såväl från Sverige som utlandet är välkomna. Kursen fokuserar på att främja relation, kontakt och samarbete samt innehåller en introduktion till nosarbete, Nose Work och spår. Vi kommer också att beröra ev. problem som kan uppstå med en omplacering, t.ex. separationsångest, hundmötesproblematik, resursförsvar mm. Jag som håller kursen har lång erfarenhet av omplaceringar och har själv adopterat 3 hundar. Ingen förkunskap krävs, och alla hundar över 6 månader är välkomna (ej löptikar)

Datum: Inget nytt datum satt
Tid:
Plats:
Antal deltagare:
Pris:

  • Nose Work grundkurs

I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, luktsinnet. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. På grundkursen går vi igenom vad Nose Work är, vilka moment och dofter vi använder, hur vi lär in en doft samt praktiskt introduktion och träning i momenten behållarsök, inomhussök och utomhussök. Det är en rolig aktivitet för både 2 och 4-benta och alla hundar kan träna Nose Work! Det krävs inga förkunskaper och hundar från 6 mån och uppåt är välkomna (ej löptikar)

Datum: Inget nytt datum satt
Tid:
Plats:
Antal deltagare:
Pris:

  • Nose Work tematräning

För er som gått grundkurs och/eller fortsättningskurs i Nose Work och vill träffas och träna vidare i grupp. Träningstillfället bjuder på lagom utmanande sök och det finns självklart möjlighet att komma med önskemål om individuella utmaningar man önskar få hjälp med. Det går bra att anmäla sig till ett eller flera av passen.

Datum: Inget nytt datum satt
Tid:
Plats:
Antal deltagare:
Pris:

  • Rallylydnad grundkurs

Vill du öka kontakt och samarbete dig och din hund emellan? Letar du efter nästa nivå på ”vardagslydnad”? Då ska ni testa på denna fantastiskt roliga träning! Sporten går ut på att hund och förare tar sig igenom en bana med olika moment (skyltar). På kursen går vi igenom vad Rally är, vilka moment som ingår i nybörjarklass samt övar praktiskt på enskilda moment och enklare banor. Det krävs inga specifika förkunskaper, men det är en fördel om hunden kan grundlydnad (gå vid sidan, sitt, ligg och stanna). Hundar från 6 mån och uppåt är välkomna (ej löptikar)

Datum: Inget nytt datum satt
Tid:
Plats:
Antal deltagare:
Pris:

  • Rallylydnad tematräning

För er som gått grundkurs och/eller fortsättningskurs i Rallylydnad och vill träffas och träna vidare i grupp. Träningstillfället bjuder på lagom utmanande övningar, moment och kombinationer och det finns självklart möjlighet att komma med önskemål om individuella utmaningar man önskar få hjälp med. Det går bra att anmäla sig till ett eller båda passen.

Datum: Inget nytt datum satt
Tid:
Plats:
Antal deltagare:
Pris:

  • Agility minikurs 

Testa på denna roliga och fartfyllda träning! Under 2 pass går vi igenom hindren hopp, tunnel och slalom samt enklare kombinationer. Kursen hålls utomhus på inhägnad Agilityplan. Efter kursen kan man träna vidare på egen hand, eller anmäla sig till vidare kurs/er. Ingen förkunskap krävs, och alla hundar över 1 år är välkomna (ej löptikar)

Datum: Inget nytt datum satt
Tid:
Plats:
Antal deltagare:
Pris:

Önskar du/ni hellre träna privat för individuell guidning i valfritt ämne så går det jättebra. Det finns också möjlighet att hyra in mig som instruktör för träningsgrupp (liten som stor) i valfritt ämne och plats. Kontakta mig för mer information och förslag på upplägg!

Under 2021 erbjuder vi inget kursutbud. Varmt välkomna åter från 2022!

Bokningsinformation

Bokning och/eller mer info sker via tove@siggenfriends.se eller på 076-190 03 83. Berätta kort om dig och din hund, kontaktinformation samt eventuella förkunskaper och önskemål. Alla priser är inklusive moms. Anmälan är bindande och eventuell avbokning sker senast 3 veckor innan kursstart. Blir en kurs mot förmodan inte bokad till minsta antal deltagare kan den komma att ställas in. Detta meddelas senast 2 veckor innan start. Varmt välkomna!