Hundkurser

Hundkurser – nyttigt och roligt

Våra kurser hålls av vår positiva hundinstruktör och Nose Work instruktör Tove, utbildad via Hundens Hus och Hundelska

  • Vardagslydnad grundkurs 

På kursen jobbar vi med en lekfull inlärningsmetodik där samarbete och kontakt är våra ledord. Vi går igenom grundläggande kontakt och följsamhetsövningar och vardagslydnad såsom koppelgående, inkallning och stadga. Vi jobbar i en trygg miljö med positiv förstärkning för att skapa en bra grund för vidare samarbete. Det krävs inga förkunskaper och hundar från 6 mån och uppåt är välkomna (ej löptikar)

Datum: Nytt datum kommer sommaren 2019
Tid: Helgkurs 10.00–13.00
Plats: Björkhagen (utomhus)
Antal deltagare: Max 6 (min 4)
Pris: 1500 kr

  • Nose Work grundkurs

I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, sitt luktsinne. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. På grundkursen går vi igenom vad Nose Work är, vilka moment och dofter vi använder, hur vi lär in en doft samt praktiskt introduktion och träning i momenten behållarsök, inomhussök och utomhussök. Det är en rolig aktivitet för både 2 och 4-benta och alla hundar kan träna Nose Work! Det krävs inga förkunskaper och hundar från 6 mån och uppåt är välkomna (ej löptikar)

Datum: Nytt datum kommer sommaren 2019
Plats: Dogtajm Högdalen (inomhus) och Björkhagen (utomhus)
Antal deltagare: Max 6 (min 4)
Pris: 1600 kr

  • Nose Work fortsättningskurs

På fortsättningskursen repeterar vi våra moment behållarsök, inomhussök och utomhussök. Vi introducerar och övar praktiskt på det sista momentet fordonsök. För dem som vill introducerar vi även en andra doft och går igenom hur ett doftprov går till. Förkunskaper är grundkurs i Nose Work eller motsvarande egen träning. Vi anpassar träningen efter varje enskild individs nivå. En superrolig kurs som din hund garanterat kommer gilla!

Datum: Nytt datum kommer sommaren 2019
Plats: Dogtajm Högdalen (inomhus) och Björkhagen (utomhus)
Antal deltagare: Max 6 (min 4)
Pris: 1500 kr – 300 kr rabatt för er som gått Nose Work kurs hos oss tidigare!

Vi erbjuder också privatträning i Nose Work! Perfekt för att få personlig guidning till denna roliga och givande sport eller för att vidareutvecklas i söken! Kontakta oss för mer information och förslag på upplägg.

Bokningsinformation

Bokning och/eller mer info sker via tove@siggenfriends.se eller på 076-190 03 83. Berätta kort om dig och din hund, kontaktinformation samt eventuella förkunskaper och önskemål. Alla priser är inklusive moms. Anmälan är bindande och ev. avbokning sker minst 3 veckor innan kursstart. Blir en kurs inte bokad till minsta antal deltagare åtar vi oss rätten att ställa in kursen, detta meddelas minst 2 veckor innan kursstart och full återbetalning sker. Varmt välkomna!