Hundkurser

Hundkurser – nyttigt och roligt

Våra kurser hålls av vår positiva hundinstruktör, Nose Work instruktör och Rallylydnadsinstruktör Tove, utbildad via Hundens Hus, Hundelska och Lerkulans Hundcenter

  • Vardagslydnad grundkurs 

På kursen jobbar vi med en lekfull inlärningsmetodik där samarbete och kontakt är våra ledord. Vi går igenom grundläggande kontakt och följsamhetsövningar och vardagslydnad såsom inkallning, stadga och koppelgående. Vi jobbar i en trygg miljö med positiv förstärkning för att skapa en bra grund för vidare samarbete. Det krävs inga förkunskaper och hundar från 6 mån och uppåt är välkomna (ej löptikar)

Datum: Nytt datum kommer våren/sommaren 2020
Tid: Lördagar dagtid alternativt vardagar kväll
Plats: Hunduddens Träningscenter, Djurgården (inomhus och utomhus) alternativt Årsta (utomhus)
Antal deltagare: Max 5 (min 3)
Pris: 1900 kr

  • Vardagslydnad inspirationspass

Under tre temapass går vi går igenom grunderna i Vardagslydnad; kontakt och följsamhet, inkallning och stadga/stanna. Vi använder en lekfull inlärningsmetodik och övningarna kan enkelt appliceras i vardagen. Det går bra att anmäla sig till enskilda pass, eller allihop.

Datum: Lördag 11 April (Påskafton)
Tid: Kontakt och följsamhet 9.00-10.00, inkallning 10.00-11.00 och stadga/stanna 11.00-12.00
Plats: Hunduddens Träningscenter, Djurgården (inomhus eller utomhus, beroende på väder)
Antal deltagare: Max 5 (min 3)
Pris: 250 kr/pass

  • Nose Work grundkurs

I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, luktsinnet. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. På grundkursen går vi igenom vad Nose Work är, vilka moment och dofter vi använder, hur vi lär in en doft samt praktiskt introduktion och träning i momenten behållarsök och inomhussök. Det är en rolig aktivitet för både 2 och 4-benta och alla hundar kan träna Nose Work! Det krävs inga förkunskaper och hundar från 6 mån och uppåt är välkomna (ej löptikar)

Datum: Lördagar 25 Januari, 8 och 22 Februari
Tid: 15.00-17.00
Plats: Hunduddens Träningscenter, Djurgården (inomhus och utomhus, beroende på väder)
Antal deltagare: Max 5 (min 3)
Pris: 2100 kr

  • Nose Work fortsättningskurs

På fortsättningskursen repeterar vi våra moment behållarsök och inomhussök. Vi introducerar och övar praktiskt på momenten utomhussök och fordonsök. För dem som vill introducerar vi även de andra dofterna och går igenom hur ett doftprov går till. Förkunskaper är grundkurs i Nose Work eller motsvarande egen träning. Vi anpassar träningen efter varje enskild individs nivå. En superrolig kurs som din hund garanterat kommer gilla!

Datum: Lördagar 2, 16 och 30 Maj
Tid: 15.00-17.00
Plats: Hunduddens Träningscenter, Djurgården (inomhus och utomhus)
Antal deltagare: Max 5 (min 3)
Pris: 1900 kr

  • Öppen träning Nose Work 

För er som gått grundkurs och/eller fortsättningskurs i Nose Work och vill träffas och träna vidare på lagom utmaningar i grupp. Vare träff har ett tema. Det går bra att anmäla sig till enskilda teman eller flera. Förbered er på spännande sök, ypperlig miljöträning och trevligt umgänge!

Datum: Lördag 25 April
Tid: Tema behållarsök och inomhussök 9-10.30 och Tema utomhussök och fordonsök 10.30-12.00
Plats: Hunduddens Träningscenter, Djurgården (inomhus och utomhus)
Antal deltagare: Max 5 (min 3)
Pris: 350 kr/pass

Vi erbjuder också privatträning i Nose Work! Perfekt för att få personlig guidning till denna roliga och givande sport eller för att vidareutvecklas i söken! Kontakta oss för mer information och förslag på upplägg.

  • Rallylydnad grundkurs

Vill du öka kontakt och samarbete dig och din hund emellan? Letar du efter nästa nivå på ”vardagslydnad”? Då ska ni testa på denna fantastiskt roliga träning!  Sporten går ut på att hund och förare tar sig igenom en bana med olika moment (skyltar). På kursen går vi igenom vad Rally är, vilka moment som ingår i nybörjarklass samt övar praktiskt på enskilda moment och enklare banor. Det krävs inga specifika förkunskaper, men det är en fördel om hunden kan grundlydnad (gå vid sidan, sitt, ligg och stanna). Hundar från 6 mån och uppåt är välkomna (ej löptikar)

Datum: Kurs 1 Lördagar 25 Januari, 8 och 22 Februari och kurs 2 21 Mars, 4 och 18 April
Tid: 12.30-14.30
Plats: Hunduddens Träningscenter, Djurgården (inomhus)
Antal deltagare: Max 5 (min 3)
Pris: 2100 kr

  • Rallylydnad fortsättningskurs

På fortsättningskursen fortsätter vi att öva momenten från Nybörjarklass samt på både korta och längre banor. Vi introducerar enskilda roliga moment från Fortsättningsklass och för dem som vill går vi igenom grundläggande tävlingsregler. Förkunskaper är Rallylydnad grundkurs eller motsvarande egen träning. Vi anpassar träningen efter varje enskild individs nivå. En superrolig kurs som din hund garanterat kommer gilla!

Datum: 2, 16 och 30 Maj
Tid: 12.30-14.30
Plats: Hunduddens Träningscenter, Djurgården (inomhus och utomhus)
Antal deltagare: Max 5 (min 3)
Pris: 1900 kr

Öppen träning Rallylydnad 

För er som gått grundkurs och/eller fortsättningskurs i Rallylydnad och vill träffas och träna vidare i grupp. Träningstillfället bjuder på två lagom utmanande banor där man väljer typ av coaching (allt mellan inför/under varje moment till tävlingslik). Vi sätter också ut flera enstaka moment som man kan träna på medan man väntar på sin tur att gå bana.

Datum: 23 Maj
Tid: 10.00-12.00
Plats: Hunduddens Träningscenter, Djurgården (inomhus och utomhus)
Antal deltagare: Max 5 (min 3)
Pris: 450 kr/pass

Vi erbjuder också privatträning i Rallylydnad! Perfekt för att få personlig guidning till denna roliga och givande sport eller för att vidareutvecklas i moment och banor! Kontakta oss för mer information och förslag på upplägg.

”Testa på” träning

Är du nyfiken på att testa på nya hundsporter? Söker du nya aktiveringsövningar för dig och din hund? Vill ni ha verktygen för att träna vidare hemma? Testa att träna innan ni binder upp er på en hel kurs? Här får ni under lekfulla former testa på de roliga sporterna Rallylydnad, Nose Work, Agility och Personspår. Inga förkunskaper krävs och efter passen finns möjlighet att anmäla sig till grundkurs/minikurs om man vill. Välj vad som lockar mest och boka en eller fler tillfällen!

Datum: Nya datum kommer våren/sommaren 2020
Tid: Fredagar eller lördagar dagtid
Plats: Hunduddens Träningscenter, Djurgården (inomhus och utomhus) alternativt Årsta (utomhus)
Antal deltagare: Max 5 (min 3)
Pris: 250/pass

Det finns också möjlighet att hyra in mig som instruktör för träningsgrupp (liten som stor) i valfritt ämne och plats. Kontakta mig för mer information och förslag på upplägg!

Bokningsinformation

Bokning och/eller mer info sker via tove@siggenfriends.se eller på 076-190 03 83. Berätta kort om dig och din hund, kontaktinformation samt eventuella förkunskaper och önskemål. Alla priser är inklusive moms. Anmälan är bindande och eventuell avbokning sker senast 3 veckor innan kursstart. Blir en kurs mot förmodan inte bokad till minsta antal deltagare kan den komma att ställas in. Detta meddelas senast 2 veckor innan start. Varmt välkomna!