Hundkurser

Hundkurser – nyttigt och roligt

Våra kurser hålls av vår positiva hundinstruktör, Nose Work instruktör och Rallylydnadsinstruktör Tove, utbildad via Hundens Hus, Hundelska och Lerkulans Hundcenter

  • Vardagslydnad grundkurs 

På kursen jobbar vi med en lekfull inlärningsmetodik där samarbete och kontakt är våra ledord. Vi går igenom grundläggande kontakt och följsamhetsövningar och vardagslydnad såsom koppelgående, inkallning och stadga. Vi jobbar i en trygg miljö med positiv förstärkning för att skapa en bra grund för vidare samarbete. Det krävs inga förkunskaper och hundar från 6 mån och uppåt är välkomna (ej löptikar)

Datum: Nytt datum kommer våren 2020
Tid: Helgkurs 10.00–13.00
Plats: Björkhagen (utomhus)
Antal deltagare: Max 6 (min 4)
Pris: 1500 kr

  • Nose Work grundkurs

I Nose Work får hunden använda ett av sina främsta sinnen, luktsinnet. Sporten går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. På grundkursen går vi igenom vad Nose Work är, vilka moment och dofter vi använder, hur vi lär in en doft samt praktiskt introduktion och träning i momenten behållarsök, inomhussök och utomhussök. Det är en rolig aktivitet för både 2 och 4-benta och alla hundar kan träna Nose Work! Det krävs inga förkunskaper och hundar från 6 mån och uppåt är välkomna (ej löptikar)

Datum: Intensivkurs 13, 15 och 20 Augusti
Tid: 19.00-20.30
Plats: Björkhagen (utomhus)
Antal deltagare: Max 6 (min 4)
Pris: 1000 kr

  • Nose Work fortsättningskurs

På fortsättningskursen repeterar vi våra moment behållarsök, inomhussök och utomhussök. Vi introducerar och övar praktiskt på det sista momentet fordonsök. För dem som vill introducerar vi även en andra doft och går igenom hur ett doftprov går till. Förkunskaper är grundkurs i Nose Work eller motsvarande egen träning. Vi anpassar träningen efter varje enskild individs nivå. En superrolig kurs som din hund garanterat kommer gilla!

Datum: 22, 29 Augusti och 5 September
Tid: 19.00-21.00
Plats: Gång 1-2 Dogtajm, Högdalen (inomhus) och gång 3 Björkhagen (utomhus)
Antal deltagare: Max 6 (min 4)
Pris: 1500 kr

  • Nose Work träningsträffar

För er som gått grundkurs och/eller fortsättningskurs i Nose Work och vill träffas och träna vidare på lagom utmaningar i grupp. Vi kommer att träffas på 3 olika ställen i Stockholm för att träna tillsammans. Förbered er på spännande sök och ypperlig miljö och social träning på köpet!

Datum: 5, 19 Juni och 3 Juli
Tid: 19.00-20.30
Plats: Gång 1 Tantolunden, gång 2 Lumaparken och Gång 3 Rålambshovsparken (utomhus)
Antal deltagare: Max 4 (min 3)
Pris: 900 kr

Vi erbjuder också privatträning i Nose Work! Perfekt för att få personlig guidning till denna roliga och givande sport eller för att vidareutvecklas i söken! Kontakta oss för mer information och förslag på upplägg.

  • Tematräffar/”Testa på”

Är du nyfiken på att testa spår eller Nose Work? Söker du nya roliga aktiveringsövningar för dig och din hund? Vill ni ha verktygen för att träna vidare hemma? Inte kan binda upp er på en hel kurs under sommaren? Då är våra enskilda tematräffar det perfekta alternativet! Välj vad som lockar mest och boka en eller flera tillfällen!

Datum: Personspår – testa på 26/6, Aktivering – Nos, balans och problemlösning 8/7 och Nose Work – testa på 28/8
Tid: 19.00-21.00
Plats: Personspår Björkhagen (utomhus), Aktivering Gärdet (utomhus) och Nose Work Sickla (utomhus)
Antal deltagare: Max 4 (min 3)
Pris: 500 kr (400 kr för er som gått kurs hos oss tidigare)

  • Rallylydnad grundkurs

Vill du öka kontakt och samarbete dig och din hund emellan? Letar du efter nästa nivå på ”vardagslydnad”? Då ska ni testa på denna fantastiskt roliga träning!  Sporten går ut på att hund och förare tar sig igenom en bana med olika moment (skyltar). På kursen går vi igenom vad Rally är, vilka moment som ingår i nybörjarklass samt övar praktiskt på enskilda moment och enklare banor. Det krävs inga specifika förkunskaper, men det är en fördel om hunden kan grundlydnad (gå vid sidan, sitt, ligg och stanna). Hundar från 6 mån och uppåt är välkomna (ej löptikar)

Datum: Projektkurs under utbildning 11, 18 och 25 Juni. Nytt datum kommer hösten 2019!
Tid: 19.00-21.00
Plats: Björkhagen (utomhus)
Antal deltagare: Max 4 (min 3)
Pris: 1000 kr

  • Anti-jakt kurs

Har du en hund som gärna jagar på egen tass? Som kastar sig efter fåglar, harar och katter? Då är detta kursen för er! Vi kommer att gå igenom vad jakt är, varför hunden jagar och hur vi kan träna för att dämpa behovet – både genom att ersätta med annan aktivering samt på vår grundlydnad med jaktstörning. För att få fullt utbyte av kursen bör hunden ha viss grundlydnad och det krävs en hel del träning på hemmaplan mellan kurstillfällena.

Datum: 4, 11 och 25 September
Tid: 18.00-20.00
Plats: Björkhagen (utomhus)
Antal deltagare: Max 6 (min 4)
Pris: 1500 kr

Bokningsinformation

Bokning och/eller mer info sker via tove@siggenfriends.se eller på 076-190 03 83. Berätta kort om dig och din hund, kontaktinformation samt eventuella förkunskaper och önskemål. Alla priser är inklusive moms. Anmälan är bindande och eventuell avbokning sker senast 3 veckor innan kursstart. Blir en kurs mot förmodan inte bokad till minsta antal deltagare kan den komma att ställas in. Detta meddelas senast 2 veckor innan start. Varmt välkomna!